FBI ajoi takaa pyramidihuijauksesta epäiltyä – pakomatka kuin James Bondista

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Kaliforniassa todistettiin taannoin jokseenkin epätavallista takaa-ajotilannetta. Pyramidihuijauksesta epäilty mies yritti paeta liittovaltion poliiseja vedenalaisella skootterilla.

Matthew Piercey oli etsintäkuulutettu mahdollisesta osallisuudesta 35 miljoonan dollarin Ponzi-huikaukseen. Poliisien saapuessa pidättämään miestä hänen kotoaan hän hyppäsi ensin lava-autonsa ratin taakse ja johdatti poliisit takaa-ajoon Shasta-järven läheisyydessä. Saavuttuaan järven rannalle Piercey kaivoi autonsa lavalta esiin Yamahan vedenalaisen skootterin ja katosi sen avulla pinnan alle.

FBI-agenttien täytyi yrittää paikantaa Piercey seuraamalla pinnalle nousevia kuplia. Hänet onnistuttiin kuitenkin pidättämään 25 minuuttia myöhemmin. 44-vuotiaan pidätetyn epäillään pyörittäneen Ponzi-huijausta firmansa nimissä ja käyttäneen sijoittajilta huijaamiaan rahoja muun muassa uusien kotien ostamiseen, uutisoi CBS.