Rikollinen usutti koiransa poliisien kimppuun – koira menehtyi Kuopiossa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi sai ilmoituksen epävarmasti liikkuvasta henkilöautosta Kuopiossa ennen puolta kuutta illalla 17. marraskuuta. Poliisi tavoitti auton, mutta sen kuljettaja ei noudattanut poliisin pysäytysmerkkiä. Autoilija jatkoi matkaansa Kuopion yliopistollisen keskussairaalan pihaan.

Henkilöauton kuljettaja peruutti lopulta poliisiauton keulaan sairaalan pihassa. Kuljettajan kiinnioton yhteydessä hän vastusti voimakkaasti poliisia. Autoa kuljettanut henkilö yritti lisäksi usuttaa autossa olleen melko isokokoisen ja agressiivisen koiran poliisin kimppuun.

Poliisi joutui lopettamaan koiran ampumalla virkatehtävänsä suorittamiseksi. Tilanteessa vältyttiin henkilövahingoilta. Kuljettajaa epäillään useista liikennerikoksista sekä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.