Apple hidasti tahallaan vanhoja puhelimiaan – joutuu jälleen maksamaan jättikorvauksia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Taannoin Yhdysvalloissa paljastui harvinaisen tökerö tapaus, jossa teknologiayhtiö Apple jäi kiinni vanhojen puhelinmalliensa tarkoituksellisesta hidastamisesta. Yhtiö heikensi älylaitteiden suorituskykyä. Yhtiö kertoi yrittäneensä pidentää toimenpiteellä laitteidensa akkukestoa. Nyt yhtiö joutuu maksamaan tempustaan satojen miljoonien korvaukset.

Apple julkaisi joulukuussa 2016 päivityksen, jossa se heikensi merkittävästi käytettyjen laitteidensa suorituskykyä. Päivityksen motiivina pidetään pyrkimystä saada asiakkaat ostamaan yhtiön uudempia puhelimia ja välttyä kalliilta akkujen vaihto-operaatiolta. Oli motiivi kumpi tahansa, pyrki Apple salaamaan laitteiden hidastamisen kuluttajilta. Paljastuttuaan vuonna 2017 Apple julkaisi anteeksipyynnön ja alensi tilapäisesti vaihtoakkujen hintoja.

Nyt Apple on sopinut paljastuksesta seuranneen oikeusjutun Yhdysvalloissa maksamalla 113 miljoonaa dollaria korvauksia asiakkaille yhteensä 34 osavaltiossa. Maaliskuussa Apple sopi samaan kokonaisuuteen liittyvän kiistan suostumalla maksamaan puolen miljardin dollarin korvaukset.