Mäyräkoira pelasti chihuahuan puuman hampaista – rohkea sankariteko

Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Coloradossa Evergreenissä koiranomistajat kokivat kauhun hetkiä nähdessään, että heidän pieni koiransa oli päätynyt puuman hampaisiin. Perheen kaksi koiraa olivat livahtaneet raollaan olevasta ovesta ulos omakotitalon pihalle, jolloin lähistöllä vaaninut puuma oli heti hyökännyt niistä pienemmän kimppuun.

Chihuahuan ja mäyräkoiran risteytys Mijo joutui puuman hampaisiin heti kun se oli astunut ovesta ulos. Perheen toinen lemmikki, rohkea mäyräkoira Winston, oli kuitenkin pelottomasti juossut pelastamaan ystävänsä. Mäyräkoira oli haastanut kissapedon ja haukkunut puumalle niin voimakkaasti, että lopulta puuma oli perääntynyt ja laskenut Mijon hampaistaan.

Lemmikin omistajat olivat heti kiidättäneet Mijon eläinsairaalaan. Mijo menetti hyökkäyksessä oikean puoleisen silmänsä, minkä lisäksi koira kärsi 9News-uutisten mukaan hermostovaurioista, joiden paranemiseen menee vielä pidempi aika. Koira on kuitenkin jo kotona ja pystyy kävelemään omin avuin. Mäyräkoirista sanotaan, että rodulle ominainen piirre on isottelu ja se, että ne eivät tunnista pientä kokoaan. Pelottomasta luonteesta päätellen tämä kuvaus pätee ainakin Winstoniin.