John Lennonin murhaajalleen signeeraama levy huutokaupataan – antoi nimikirjoituksen vain tunteja ennen kuolemaansa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

The Beatles -tähti John Lennon kuoli 8. joulukuuta 1980 New Yorkissa sijainneen kotinsa edustalla Mark David Chapmanin murhaamana. Vain tunteja aikaisemmin Lennon oli antanut Chapmanille nimikirjoituksen Double Fantasy -levynsä kanteen.

Nyt John Lennonin Mark David Chapmanille signeeraamaa levyä ollaan huutokauppaamassa Goldin Auctionsin toimesta. Sen myyntihinnan odotetaan kohoavan yli miljoonaan dollariin. Levy huutokaupattiin edellisen kerran vuonna 1998 150 000 dollarilla, eli noin 126 000 eurolla.

John Lennon loi viimeiseksi jääneen Double Fantasy -levynsä yhdessä vaimonsa, Yoko Onon kanssa. Chapman oli jättänyt albumin Lennonin asuintaloa vastapäätä olevaan kasviruukkuun, josta se myöhemmin löydettiin ja toimitettiin poliisille. Lennonin nimikirjoituksen lisäksi albumissa merkintöjä, jotka viittaavat sen olleen todistusaineistoa tapauksen tutkinnassa.