Lorde-artisti katosi somesta kaksi vuotta sitten – paljasti nyt syyn

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Laulaja ja muusikko Lorde tunnetaan useista hiteistään, joista suurimpia ovat muun muassa tähden vanhemmalta levyltä löytyvät Royals, Team ja Tennis Court. Yleensä artisteilta pidetään itsestäänselvyytenä aktiivisuutta sosiaalisessa mediassa, mutta Lorde ei kuitenkaan ole enää pariin vuoteen päivittänyt kuulumisiaan omilla kanavillaan.

Lordella on Instagramissa 6,6 miljoonaa seuraajaa, mutta viimeisen neljän vuoden aikana tähdeltä on tullut vain kolme julkaisua. Näistä tuorein on keikalta otettu kuva, jonka 24-vuotias laulaja on julkaissut noin 2,5 vuotta sitten. Lorde koki sosiaalisen median ahdistavana paikkana, jossa hän menetti oman vapaan tahtonsa.

Lorde on kertonut People-sivuston mukaan, että hänen ahdistuksensa maailman tapahtumia kohtaan kasvoivat niin suureksi, että hän ei enää halunnut olla läsnä sosiaalisessa mediassa. Eniten tähteä huolettavat muun muassa maapallon tila, rasismi ja etenkin Yhdysvalloissa esiintyvä poliisien väkivalta.