Poliisi takavarikoi huumekuskin auton Huittisissa – jäänyt kiinni 16 kertaa ilman ajokorttia vuodessa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisilla on oikeus takavarikoida toistuvasti rikoksiin liikenteessä sortuneen henkilön ajoneuvo. Nyt poliisit ovat saaneet tarpeekseen Huittisissa ajelleen kuljettajan toiminnasta. Hän jäi kiinni ilman ajo-oikeutta ajamisesta 16. kertaa vuoden sisään.

Poliisit pysäyttivät tutun nuoren miehen ajoneuvon Huittisissa perjantaina 20. marraskuuta illalla. Hänellä ei ollut edelleenkään voimassa olevaa ajo-oikeutta ja miehen kuljettama henkilöauto oli poistettu liikennekäytöstä. Kyydissä oli yksi matkustaja.

Kuljettajan puhallustulos seulonta-alkometriin jäi alle rangaistavuuden, mutta huumausainepikatesti oli positiivinen. Henkilöautoon suoritettiin paikanetsintä, jonka tuloksena poliisi takavarikoi luvattoman aseen sekä vähäisen määrän huumausainetta. Kuljettajana toiminut mies otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä ja toimitettiin verikokeisiin.

Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, lievästä ampuma-aserikoksesta sekä ajoneuvorikkomuksesta. Miehellä oli lisäksi perässään useita viranomaisten etsintäkuulutuksia.