Jalkapallolegenda Diego Maradona kuoli – Argentiinaan julistettiin kolmen päivän suruaika

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdeksi kaikkien aikojen parhaista jalkapallonpelaajista nimetty Diego Maradona on kuollut. Argentiinalainen urheilutähti oli menehtyessään 60-vuotias. Jalkapalloilijan poismenoa on surtu ympäri maailmaa kollegoiden ja fanien keskuudessa.

Diego Maradona kuoli kotonaan Argentiinan Tigressä. Hänen on paljastettu menehtyneen sydänkohtaukseen. Hän oli päässyt kaksi viikkoa aikaisemmin kotiinsa sairaalasta, jossa hänelle oli suoritettu aivoleikkaus verihyytymän vuoksi.

Argentiinaan julistettiin jalkapallotähden poismenon myötä kolme vuorokautta kestävä kansallinen suruaika. Sky News -.uutissivuston mukaan residentti Alberto Fernandez kuvaili Diego Maradonaa Argentiinan edustajaksi maailmalla, ja kertoi hänen antaneen maalle korvaamatonta riemua. Köyhissä oloissa varttuneen Maradonan ura alkoi Argentinos Juniors -joukkueesta, josta hän eteni Boca Juniorsiin ja vuonna maailmanennätyssummalla 1982 FC Barcelonaan.

Yksi myöhemmin Napolin riveihin siirtyneen Maradonan uran kohokohdista tapahtui vuonna 1986, jolloin hän johti Argentiinan maajoukkueen MM-kisojen voittoon toimien sen kapteenina. Urheilusuuruus oli uransa aikana myös kohujen keskiössä muun muassa kokaiiniriippuvuuden ja terveysongelmien vuoksi. Ammattilaisuransa Maradona lopetti vuonna 1997.