Tampereella kokonainen rakennus muuttuu valtavaksi joulukalenteriksi

Matkailu · Terhi Piiroinen

Tampereen legendaarisella Finlaysonin tehdasalueella nähdään kaupungin suurikokoisin joulukalenteri. Hiirulaisen Joulukalenteri heijastetaan Väinö Linnan aukion seinälle 1.-27. joulukuuta iltaisin kello 16-22.

Joulukalenterissa Hiirulainen, Ballerina ja Klovni vierailevat Teatteri Mukamaksen näyttämöllä Pispalassa ja lisäksi muun muassa Finlaysonin alueella, Tallipihan Suklaapuodissa, Museo Milavidassa, Vapriikissa ja Työväenmuseo Werstaalla. Jokainen joulukalenterin luukku on oma pieni tarinansa, jossa Ballerina ja Klovni tekevät jouluvalmisteluja iloisissa merkeissä Hiirulaisen jättämien vihjepussukoiden innoittamana

Päivittäin julkaistavat videotarinat ovat nähtävissä sekä seinällä että Teatteri Mukamaksen verkkosivuilla. Viikon aikana jo julkaistuja tarinoita on katsottavissa useampi kerralla. Luvassa on jouluisia tarinoita ja satumaista tunnelmaa 24 luukun verran.

– Kulunut vuosi on ollut koronan johdosta teatterialalle hyvin haastavaa aikaa, ja aiempi syksylle suunniteltu yhteistyö Finlaysonin alueen kanssa jouduttiin sellaisenaan perumaan. Emme kuitenkaan lannistuneet tästä, vaan lähdimme kehittämään yhdessä uudenlaista elämystä yleisölle. Inspiraationa toimi Mukamaksesta tutut Hiirulaisen tarinat sekä joulunaika. Finlaysonin alueelta löytyi upea tila, tai tässä tapauksessa ulkotilassa oleva valtava seinä, johon Hiirulaisen Joulukalenteri on luotu tuomaan iloa sekä jouluista tunnelmaa, Teatteri Mukamaksen tuottaja Veronica Stycz sanoo.