Stressi vaikuttaa vaginan terveyteen – voi aiheuttaa tulehduksia ja kramppeja

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Stressi vaikuttaa ihmisiin hyvin monilla tavoilla. Se voi aiheuttaa hiustenlähtöä, iho-ongelmia, huonontaa yöunien laatua ja huonontaa vastustuskykyä. On huomattu, että stressi aiheuttaa erilaisia ongelmia myös sukupuolielinten alueella.

Liika ahdistus ja stressin kokeminen vaikuttavat Poosh-sivuston mukaan negatiivisesti vaginan terveyteen. Esimerkiksi lantionpohja voi kiristyä, mikä aiheuttaa epämukavaa tunnetta vatsan seudulla ja voi myös saada aikaan lihaskramppeja.

Stressi horjuttaa myös niin voimakkaasti hormonitasapainoa, että alapäähän voi muodostua erilaisia tulehdustiloja. Hyvän bakteerikannan ollessa alhaalla huono bakteerikanta pääsee valloilleen, mikä aiheuttaa paksumpaa ja haisevaa valkovuotoa ja voi myös olla syynä lääkehoitoa tarvitsevaan hiivasienitulehdukseen.