Sean Conneryn kuolinsyy selvisi – menehtyi nukkuessaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmankuulu näyttelijäveteraani Sean Connery menehtyi taannoin 90-vuotiaana. Erityisesti James Bond -elokuvista tuttu legenda teki mittavan uran näyttelijänä ja oli yksi oman aikakautensa suurimmista ikoneista. Nyt hänen kuolinsyynä on selvinnyt.

Kuolintodistuksen mukaan Sean Connery menehtyi keuhkokuumeen aiheuttamaan sydämen pettämiseen. Muiksi syiksi on listattu eteisvärinä ja korkea ikä. Kuolintodistus osoittaa lisäksi, että Connery menehtyi 31. lokakuuta kello 01.30 kotonaan Bahamalla.

Näyttelijän vaimon Micheline Roquebrunein mukaan Connery menehtyi rauhallisesti nukkuessaan. Kuolintodistuksessa elokuvalegendan ammattiksi on merkitty eläköitynyt näyttelijä.

Maailmanlaajuiseksi supertähdeksi Sean Connery nousi vuonna 1962 ensi-iltansa saaneen ensimmäisen James Bond -elokuvan päätähtenä. Hän näytteli urallaan yhteensä seitsemässä Bond-elokuvassa ja hänet on sittemmin valittu kaikkien aikojen parhaaksi Bond-tähdeksi. Connery näytteli myös monissa muissa suosituissa elokuvissa.