Stara istuttaa marraskuun sivulatauksista 64 puuta – ilmakehästä poistuu 19 tonnia hiilidioksidia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lifestyle-verkkomedia Stara ryhtyi viime syksynä kompensoimaan verkkomediansa dataliikenteestä aiheutuvia päästöjä perustamalla Lempäälään oman metsän yhdessä Reforest Finlandin kanssa. Stara istuttaa puun jokaisesta verkkomedian 100 000 sivulatauksesta, ja nyt marraskuun tilastot ovat valmistuneet.

Staran toimitusjohtaja Jocka Träskbäck ja Reforestin toimitusjohtaja Atte Borgenström istuttamassa Staran puita Lempäälässä.

Marraskuussa 2020 Staran verkkomediassa vieraili yhteensä 1 269 375 eri kävijää, jotka tekivät kuukaudessa yhteensä 6 407 949 sivulatausta. Marraskuun sivulatausten perusteella Staran metsään Lempäälässä istutetaan siten 64 uutta puuta. Luonnonvarakeskus Luken laskelmien mukaan Staran marraskuun sivulatauksista istutettavat puut poistavat ilmakehästä yhteensä noin 19 tonnia hiilidioksidia niiden 60 vuoden elinkaaren aikana. Lokakuun sivulatauksista istutettiin 51 puuta.

– Stara haluaa olla Suomen ilmastoystävällisin verkkomedia. Meille on tärkeää, että kompensoimme istuttamalla puita lähelle ja että hanke toteutetaan samalla mahdollisimman läpinäkyvästi. Lukijat näkevät puidemme sijainnin myös kartalla QR-koodin perusteella, Staran toimitusjohtaja Jocka Träskbäck kertoo.

– Istutuksen jälkeen Reforestin verkkopalvelussa nähdään missä puut sijaitsevat sekä minkä yrityksen puista on kyse ja mitä niillä kompensoidaan. Alueemme sijaitsevat usein lähellä asiakkaita, jolloin puita voi käydä myös paikan päällä katsomassa, Reforestin toimitusjohtaja Atte Borgenström kertoo uudenlaisesta konseptista.

Katso alla olevalta videolta miten Staran ensimmäiset puut istutettiin Lempäälässä.

Katso tästä QR-koodista lisätietoja Staran metsästä.