Stora Enson Oulun tehtaalla koronaviruslinko – jo 150 sairastunutta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Oulun Stora Enson tehtaalla on todettu 150 koronavirustartuntaa. Tartuttajan alkuperä ei ole tiedossa. Suurin osa tartunnoista on investointiprojektissa työskentelevillä henkilöillä.

– Tartunnat vaikuttavat keskittyvän kartonkikonetyömaan ympärille, jossa on työskennellyt eri vuoroissa ja ryhmissä noin 600 henkilöä. Olemme edellyttäneet myös alihankkijoiltamme tarkkaa ohjeistusta ja seurantaa karanteenisäännösten noudattamiseksi, Oulun tehtaan johtaja Mäkimattila sanoo tiedotteessa.

Tehtaalla on tehty yhteensä 1.700 testiä marraskuun loppupuolen jälkeen. Osa tartunnan saaneista on ollut täysin oireettomia. Kaikki tehtaan lähes 2.000 työntekijää on määrä testata uudelleen ja testausta jatketaan tarpeen mukaan. Karanteenissa olevat työntekijät voivat jatkaa työskentelyään tehtaalla vasta saatuaan negatiivisen testituloksen.