Tulli muistuttaa: Yli 45 euron arvoisesta lahjasta tulee maksaa vero

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lahjat kulkevat ympäri maailmaa joulun aikana. Mikäli Suomeen saapuva lahja on arvoltaan yli 45 euroa, tulee lahjan vastaanottaja tullata paketti ja maksaa siitä vero. Kaikki eivät tiedä tätä asiaa ja se voi tulla harmittavana yllätyksenä.

– Lahjan saajasta saattaa tuntua ikävältä kysyä lahjan lähettäjältä, mitä lahjalähetys sisältää ja minkä arvoinen lahja on. Ymmärrämme harmituksen, mutta ilman näitä tietoja lahjalähetystä ei voi luovuttaa vastaanottajalle, vaan kuljetusyritys joutuu palauttamaan lahjan lähettäjälle, kertoo Nadja Painokallio Tullista.

Jos haluaa välttyä tullimaksuilta ja verolta, on Euroopan unionin ulkonpuolelta lähetettävän lahjan oltava:

1. Yksityishenkilön lähettämä

2. Tarkoitettu käyttöön, ei myytäväksi

3. Satunnainen lähetys, ei säännöllinen

4. Arvoltaan enintään 45 euroa

5. Lahja ei saa sisältää tupakkatuotteita, alkoholia tai alkoholijuomia, hajuvettä, kahvia tai teetä