Suomeen valkea joulu? Asiantuntijan mukaan ei ainakaan Helsingissä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaista joulua on perinteisesti vietetty lumisissa maisemissa, mutta viime aikoina tilanne on ollut useina vuosina aivan toinen. Erityisesti Etelä-Suomessa valkoisista talvista on saatu nauttia usein lähinnä arkistokuvissa ja -videoissa. Asiantuntijoiden mukaan tänä vuonna tilanne ei vaikuta olevan lainkaan parempi, sillä esimerkiksi Helsinkiin ennustetaan lumetonta joulua.

Meteorologien lisäksi nyt myös peliyhtiö Mr. Greenin asiantuntijat ovat tutkineet sääennusteita ja tulleet siihen tulokseen, että yhtiö mahdollistaa jopa vedonlyönnin joulun lumettomuudella ja lumisuudella. Heidän laatimiensa kertoimien perusteella lähes koko Suomessa päästään nauttimaan valkeasta joulusta. Helsingin valkean joulun kerroin on 3,00, Vaasassa 1,70 ja Oulussa 1,10. Lumisena joulua pidetään, jos maassa on vähintään yksi senttimetri lunta.

Aiemmissa pitkän aikavälin ennusteissa joulua arvioitiin Pohjois-Suomea lukuun ottamatta harmaaksi, mutta tuoreimmissa ennusteissa on jo alettu nähdä valoa tunnelin päässä. Forecan 15 päivän sääennuste ei ulotu aivan jouluun saakka, mutta 18. joulukuuta ulottuvassa ennusteessa annetaan mahdollisuus muutaman asteen pakkaselle Helsinkiin. Haave lumisesta joulusta ei ole siis täysin mennyttä.