10 Kanariansaarten upeinta uimarantaa – nämä jokaisen tulisi kokea

Kaupallinen yhteistyö Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Espanjan Kanariansaaret ovat olleet suomalaisten suosikkikohde maailmalla 1970-luvulta lähtien, ja saariryhmän suosio on pysynyt suurena myös 2000-luvulla. Turistit pysyttelevät usein joko oman hotellialueensa uima-altailla tai hotellin lähellä sijaitsevalla uimarannalla, mutta seuraavalla lomamatkalla kannattaa käydä katsomassa olisiko ruoho vihreämpää toisaalla.

Kanariansaarten suosituimmat uimarannat sijaitsevat luonnollisesti hotellialueiden lähistöllä, mutta niiden ulkopuolella voi saada ikimuistoisia kokemuksia. Stara selvitti nyt lukijoilleen Kanariansaarten kymmenen upeita uimarantaa, joista osa on pysynyt hyvin piilossa turisteilta. Siten noilla rannoilla näkeekin pääasiassa paikallisia asukkaita nauttimassa vapaapäivistään. Kanariansaarten tarjontaan kannattaa tutustua myös Espanjan matkailutoimiston verkkosivulla.

Kuva: Amelie & Niklas Ohlrogge

1. Playa de las Teresitas, Teneriffa

Kanariansaarten upein uimaranta sijaitsee kaukana normaalien turistireittien ulkopuolella Teneriffan pääkaupunki Santa Cruzin liepeillä. Playa de las Teresitas -rannan poikkeuksellisen valkoinen hiekka on tuotu aikanaan Afrikasta saakka. Täällä paikalliset lekottelevat, kun haluavat nauttia rantapäivästä rauhassa ilman turistimassoja.

Aallonmurtajansa ansiosta Teresitasin ranta sopii erityisen hyvin myös lapsiperheille. Koko rannan pituinen aallonmurtaja nimittäin varmistaa, etteivät Atlantin suuretkaan aallot iske rantaan saakka. Paras keino päästä tälle syrjäiselle rannalla on vuokrata auto omaan käyttöön. Samalla rantareissulla kannattaa käydä tutustumassa myös muun muassa Santa Cruzin vanhaan kaupunkiin. Paluumatkalla Playa de las Americasiin voi käydä esimerkiksi jäätelöllä kauniissa Candelarian pikkukaupungissa.

Maspalomasin dyynialue, Gran Canaria, Kuva: Hert Niks, Unsplash

2. Maspalomasin dyyniranta, Gran Canaria

Valtaosa Gran Canarialla vierailleista lienee käynyt ihastelemassa saaren luonnonsuojelualueen poikkeuksellisen näyttäviä dyynejä. Playa de San Agustinin liepeillä sijaitsevat kultahiekkaiset Maspalomasin dyynit ovat useimmille suomalaisille tuttuja vähintään sukulaisten postikorteista, mutta jopa 12-metriset dyynit ovat erityisesti paikan päällä ihailtuna mykistävä näky.

Alati uudelleen muotoutuvia hiekkadyynejä pitkin voi vaeltaa tuntikausia. Alueella on lisäksi monipuolista palvelutarjontaa aamusta aina yömyöhään saakka. Rohkeimmat voivat esimerkiksi uskaltautua ratsastamaan kameleilla. Maspalomasin rantojen tavalliseen päivään kuuluu kuitenkin tuntikausien lekottelu vertaansa hakevalla upealla hiekkarannalla. Siinä jos jossain arkielämän paineet katoavat. Uimarannan hiekka on samettisen pehmeää ja ranta suhteellisen loiva. Maspalomas sopii siksi hyvin myös perheen pienimpien rantapäivään.

Grande Playas de Corralejo, Fuerteventura, Kuva: Michal Mrozek, Unsplash

3. Grande Playas de Corralejo, Fuerteventura

Kanariansaarten suurimmat ja Fuerteventuran upeimmat rannat sijaitsevat Corralejon pikkukaupungissa saaren pohjoisosassa. Parque Natural de Corralejon luonnonpuistoon kuuluvia uimarantoja ei turhaan nimitetä suuriksi, sillä niiden hiekkadyynit kattavat hieman laskutavasta riippuen peräti noin kymmenen kilometriä rannasta. Rantaa onkin leikkisästi nimitetty minikokoiseksi Saharaksi.

Rantojen hiekka on paratiisimaisen valkoista ja monipuolisten palvelujensa ansiosta nämä rannat sopivat hyvin myös lapsiperheiden tarpeisiin. Pitkällä rantakaistaleella jokainen löytää halutessaan varmasti rauhallisen alueen, mutta hektisempää rantaelämää kaipaaville alueelta löytyy myös laaja tarjonta vesiurheilua. Alueella harrastetaan paljon leijalautailua ja surffausta. Meren takana siintää Lanzaroten Los Lobosin saari.

Playa Las Canteras, Gran Canaria, Kuva: Stara

4. Playa Las Canteras, Gran Canaria

Gran Canarian pääkaupungissa, Las Palmasissa, voi nauttia samaan aikaan aidon espanjalaisen vanhan kaupungin tunnelmasta ja rantaelämästä. Playa Las Canterasin uimaranta sijaitsee kaupungin keskustan välittömässä läheisyydessä, ja sitä pidetäänkin perustellusta syystä saaren parhaana urbaanina uimarantana. Rannalta voi käydä helposti ostamassa rannalle vaikkapa välipalaa tai huurteista olutta. Viereisellä kävelykadulla voi käydä välillä vaikkapa syömässä lounasta.

Merivesi on Canterasin rannalla yleensä kirkasta, ja sukeltaminen onkin siellä yleinen harrastus perinteisten vesileikkien lisäksi. Rannan suosion puolesta puhuu myös se, että sen läheisyydessä on mahdollista majoittua laadukkaasti kaukana suosituimmista turistialueista. Saaren pääkaupungin iltaelämässä näkyy poikkeuksellisen vähän turisteja ja paljon paikallisia, joten tämä on hyvä valinta aitoa ja perinteistä kanarialaisuutta hakevalle matkailijalle.

Playa Arena, Los Gigantes, Teneriffa, Kuva: Stara

5. Playa la Arena, Los Gigantes, Teneriffa

Eräs Teneriffan upeimmista uimarannoista sijaitsee Los Gigantesissa. Melko pienikokoinen Playa la Arena on mustahiekkainen ranta, jossa voi makoilla laavakivihiekan päällä. Samalla rannalta voi ihastella vastarannalla jylhästi kohoavaa La Gomeran saarta. Ranta sijaitsee poukamassa, jonka seinämät suojaavat tuulelta hyvin.

Hyvällä säällä ranta sopii hyvin myös lapsiperheille, mutta jo navakalla tuulella rantaan iskeytyvät aallot voivat olla liian suuria lasten pulikointiin. Silloin kannattaa keskittyä nauttimaan auringonpaisteesta ja esimerkiksi viereisten ravintoloiden antimista. Hyviä ruokapaikkoja sijaitsee aivan kivenheiton päässä. Los Gigantesin rannoille omaleimaista on myös se, että aivan niiden takaa nousevat giganttisen kokoiset jyrkät kallioseinämät. Ne samat, joista alue on saanut nimensä.

Playa de Sotavento, Fuertventura, Kuva: Santiago Lacarta

6. Playa de Sotavento, Fuerteventura

Leijalautailun ja surffauksen ystäville yksi Kanariansaarten parhaista rannoista on Fuerteventuran eteläkärjessä sijaitseva Playa de Sotavento. Rantaa ei suotta pidetä yhtenä saariryhmän kauneimmista, sillä sen yhdeksän kilometriä pitkä kultahiekkainen alue on yhä pääosin luonnontilassa. Täällä myös turistit voivat aistia alkuperäistä kanarialaista henkeä.

Sotaventon rannalle muodostuu laskuveden aikaan myös kaunis laguuni, kun suurikokoinen hiekkamatalikko tulee esiin. Tälle rannalle kannattaa ottaa kamera mukaan. Jos jostain, niin tältä rannalta on helppo löytää rauhallinen paikka, jossa nauttia rentouttavasta rantalomasta. Paikalle pääsee kätevästi vuokra-autolla, joille on parkkipaikkoja aivan rannan tuntumassa. Rannan eteläpuolella sijaitsee Parque Natural Jandian kansallispuisto.

Playa El Medano, Teneriffa, Kuva: Unsplash

7. Playa de El Medano, Teneriffa

Playa de las Teresitasin tapaan myös ihastuttava Playa de El Medano on turistien sijaan varsinkin paikallisten asukkaiden suosiossa, joten siellä kohtaa esimerkiksi kaupustelijoita keskimääräistä vähemmän. Kalastajakylän yhteydessä sijaitseva upea ranta on maailmankuulu surffauskohde, joten sopivalla tuulella nähtävää riittää myös rannalta käsin. Ranta markkinoi itseään laadukkailla palveluilla liikuntarajoitteisille.

Mikäli mukavan rantapäivän viettää täällä, kannattaa käydä syömässä ajoissa ja odottaa auringonlaskua, jolloin hiekka näyttää hehkuvan auringon viimeisistä säteistä. Sen jälkeen on mukava jäädä nauttimaan pikkukaupungin iltaelämästä. El Medano sijaitsee aivan Teneriffan eteläisen Reina Sofian lentokentän liepeillä, joten siellä myös lentokonebongarien on mukava nautiskella rantapäivästä. Rannalle pääsee helposti autolla, sillä se sijaitsee lähellä saaren moottoritietä.

El Bollullo, Teneriffa, Kuva: Xus Badia, Unsplash

8. El Bollullo, Teneriffa

Kanarian suosituin lomasaari Teneriffa tarjoaa hyvin erilaisia maisemia riippuen missä osaa saarta kulloinkin liikutaan. Eteläosa on kuivaa, mutta pohjoisosa on vehreää. Gigantesin Arena-uimarannan lisäksi myös La Orotavan laaksossa Teneriffan pohjoisosassa suosittu mustahiekkainen uimaranta, El Bollullo, joka muodostuu vulkaanisesta kivestä.

Monille suomalaisillekin tutun Puerto de la Cruzin lomakohteen itäpuolella sijaitseva ranta on samaan aikaan sekä kaunis että dramaattinen näky. Rannan hiekka on väristään huolimatta pehmeän samettista ja alueen merivesi on kirkasta. Auringonpalvonnan ja uimisen lomassa kävijä voi ihastella vulkaanisia kivimuodostelmia aivan rannan tuntumassa. Rannalle kuljetaan jyrkkiä portaita pitkin, joten liikuntarajoitteiselle se ei välttämättä sovi.

Kanariansaaret, Kuva: Stara

9. Troya Beach, Teneriffa

Valtaosa suomalaisista Kanariansaarille suuntaavista turisteista viettää lomansa Teneriffalla ja siellä taas Playa de las Americasissa. Staran listaukseen on siis paikallaan ottaa myös yksi ranta suosikkikohteesta. Troya Beach on samannimisen hotellin edustalla sijaitseva lapsiystävällinen ja loiva ranta, jossa koko perhe voi viettää mukavan päivän aivan hotelli- ja ravintolakeskittymän vieressä.

Rannan aallonmurtajat pitävät huolen siitä, etteivät suuret aallot pääse häiritsemään vedessä polskivia lapsia. Alueen hotelleista rannalle on helppo päästä, ja rantapäivän välipaloja voi käydä ostamassa aivan vieressä kulkevalta rantabulevardilta. Myös lounas on helppo nauttia rantakadun ravintoloissa. Täällä jos missä ruokavalinnaksi kannattaa ottaa Kanariansaarten erikoisuus, Papas Arrugadas con mojo Picante, eli ryppyperunat.

Playa de Nogales, Kuva: Espanjan matkailutoimisto

10. Playa de Nogales, La Palma

La Palman saari ei lukeudu Kanariansaarten suosituimpien matkailukohteiden joukkoon, mutta juuri siksi siellä saa nautiskella vielä pääsaaria rauhallisemmista tunnelmista myös rannoilla. Saaren kauneimpana rantana pidetään Playa de Nogalesia, joka sijaitsee saaren koilliskulmassa valtavien kallioseinämien siimeksessä. Rannalla kannattaa mennä ajoissa, jotta jylhät kalliot eivät ehdi varjostaa auringonpalvojia.

Pikimustaa laavarantaa reunustaa vehreä kiviseinämä, ja niiden yhdistelmä luo ainutlaatuisen tunnelman. Alueella sijaitsee rauhallisuutensa vuoksi myös nudistiranta, jossa turistit voivat palvoa aurinkoa vailla huolta rusketusraidoista. Aktiivisimmat vieraat voivat rantapäivän lomassa myös vaeltaa merkityillä patikointireiteillä. Syrjäiselle rannalle pääsee parhaiten vuokra-autolla, joiden parkkipaikalta on noin puolen kilometrin patikointi alas rannalle.