Seksistä kannattaa keskustella avoimesti – kumppanin tunteminen parantaa nautintoa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Kommunikointi on onnistuneen parisuhteen avain. Puhumattomuus jättää asioita arvailujen ja olettamusten varaan, jolloin väärinkäsitykset voivat johtaa lopulta kohtalokkaisiin seurauksiin. Asioita ja ajatuksiaan kannattaa sanoa ääneen.

Pariskuntien on järkevää keskustella avoimesti kaikesta. Esimerkiksi seksi paranee sitä mukaan kun tietää, mitä oma kumppani haluaa ja kuinka odotukset erotiikasta kohtaavat. Kaalimato.comin tutkimuksen mukaan enemmistö suomalaisista arvioi oman kumppanituntemuksensa hyvälle tasolle, mutta erityisesti miehet kaipaavat lisää avointa keskustelua seksistä.

– Parisuhteessa seksistä olisi tärkeää puhua rennoissa merkeissä ja jatkuvasti normaalin arkisen keskustelun lomassa, eikä vain silloin, kun seksielämässä on joitakin haasteita, seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen muistuttaa.

Kaalimato.comin kyselytutkimuksen mukaan 17 prosenttia suomalaisista uskoo tuntevansa oman seksikumppaninsa mieltymykset erittäin hyvin ja 51 prosenttia melko hyvin. Keskustelut vakituisen seksikumppanin kanssa ovat luonteva tapa oppia toisen mieltymyksistä, toiveista ja tarpeista.