Mies rikkoi karanteenia kahdeksan sekunnin ajan – sai teostaan jättisakot

Ohhoh! · Tim Isokivi

Joissain valtioissa koronaan liittyvät säännöt ovat huomattavasti tiukempia, kuin millaisiin länsimaissa on totuttu. Esimerkiksi Taiwanissa karanteenin viettämiseen liittyvät säännöt ovat täysin omaa luokkaansa.

Taiwaniin Filippiineiltä töiden vuoksi matkustanut mies oli viettämässä karanteenia Kaohsiungissa sijaitsevassa hotellihuoneessa. Kesken karanteenin hän astui hotellin käytävälle noin kahdeksaksi sekunniksi. Hotellin työntekijät huomasivat tämän turvakameran ansiosta, ja ottivat CNN-uutissivuston mukaan yhteyttä paikallisiin terveysviranomaisiin.

Filippiiniläismiehelle langetettiin 100 000 taiwanin dollarin, eli noin 2 900 euron arvoinen sakkorangaistus teosta. Taiwanin koronarajoitusten mukaan karanteenia viettävät eivät saa poistua hotellihuoneistaan edes hetkeksi. Terveysviranomaiset halusivat sakkorangaistuksella muistuttaa karanteenissa olevia rajoitusten noudattamisesta.