Eläintarhan leijonille tehtiin koronatesti – neljällä positiivinen testitulos

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Neljällä Espanjan Barcelonen eläintarhassa elävällä leijonalla on todettu koronavirustartunta. Eläimille suoritettiin koronatesti niiden osoitettua mahdolliseen tartuntaan viittaavia lieviä oireita. Pyyhkäisynäyte otettiin Zala, Nima ja Run Run -nimisille naarasleijonille sekä Kiumbe-nimiselle urokselle.

Eläimillä oli ollut hengitystieinfektion oireita. DW-uutissivuston mukaan myös kahdella eläintarhan työntekijöistä todettiin koronavirus, ja leijonien uskotaan saaneen tartunnan heiltä.

Tulehduskipulääkkeillä lääkittyjen leijonien oireet ovat sittemmin kadonneet yskää ja nuhaa lukuunottamatta. Eläintarhan toiminnanjohtaja Juli Maurin mukaan leijonat eivät ole voineet tartuttaa virusta eläintarhassa vierailleisiin ihmisiin. Monet eläinlajit kykenevät kantamaan koronavirusta, mutta vain osan niistä tiedetään voivan tartuttaa sen ihmisiin.