Hämmästyttävä näky yleisöakvaariossa – joulupukki sukelteli kalojen seassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka joulupukista on tullut kansainvälinen hahmo, eroavat häneen liittyvät jouluperinteet suurestikin eri puolilla maailmaa. Yksi suomalaisten silmistä ehkä erikoisimmista joulupukkiperinteistä on toistunut vuosikymmenten ajan japanilaisessa yleisöakvaariossa.

Yleisö voi nähdä Tokion Sunshine Aquariumin altaissa joulun alla muutakin kuin kaloja. Niiden seassa sukeltelee nimittäin joulupukiksi punaisine vaatteineen, hattuineen ja partoineen pukeutunut mies. Hänet voi nähdä jopa ruokkimassa mereneläviä sinkoa muistuttavalla laitteella.

Joulupukki on sukellellut Sunshine Aquariumin yleisöakvaariossa joka joulu jo vuodesta 1999 saakka. Perinne ei ole katkennut edes koronapandemian vaikutettua akvaarion yleisörajoituksiin. Paikalliset ovatkin Reuters-uutistoimiston mukaan kuvailleet sukeltavan joulupukin kaltaisen viihteen olevan vuonna 2020 enemmän kuin tervetullutta.