Sean Conneryn ensimmäinen Bond-pistooli huutokaupattiin – hinta nousi satoihin tuhansiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Muun muassa James Bond -tähtenä tunnettu skotlantilainen näyttelijä Sean Connery kuoli taannoin 90-vuotiaana. Nyt tähden ensimmäisessä Bond-elokuvassa käyttämä pistooli on huutokaupattu hulppealla summalla.

Julien’s Auctions huutokauppasi ensimmäisessä James Bond -seikkailussa, Tohtori No -elokuvassa käytetyn Walther PP -pistoolin. Elokuvassa pistoolia tosin kutsutaan Walther PPK:ksi. Deaktivoitu ase myytiin 256 000 dollarilla, eli yli 211 000 eurolla.

Variety-lehden mukaan ase kuului aikaisemmin elokuvatuottaja ja keräilijä Dan Laniganille, joka osti sen brittiläiseltä elokuvarekvisiittaa luovalta yhtiöltä. Sen osti anonyyminä pysyttelevä yhdysvaltalainen Bond-fani, joka on kertonut nähneensä kaikki sarjan elokuvat lastensa kanssa.