Oulun poliisin videotervehdys jouluksi – kukaan ei saa jäädä yksin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Oulun laulava poliisitenori Petrus Schroderus on jälleen tähdittänyt joulutunnelmaa suomalaisiin koteihin luovaa Youtube-videota. Oulun poliisilaitos tahtoo muistuttaa videon avulla kansalaisia siitä, että poikkeusvuonna kannattaa hakea apua matalalla kynnyksellä.

– Poikkeuksellinen vuosi on koetellut kaikkien voimavaroja ja jaksamista. Poliisin analyysissa on korostunut ilmiöinä erityisesti mielenterveysongelmat, päihdeongelmat, lähisuhdeväkivalta, nettipetokset ja liikenneturvallisuus. Oulun poliisilaitos on julkaissut YouTubessa joululaulun, jonka avulla muistutamme, että ongelmatilanteissa ei tule jäädä yksin. Apua on saatavilla. Kannustamme ihmisiä hakemaan apua ajoissa sekä oikeilta tahoilta.

Oulun Turkansaaren ulkoilumuseossa kuvatulla videolla kuullaan Jean Sibeliuksen säveltämä ja Zacharias Topeliuksen sanoittama jouluvirsi En etsi valtaa loistoa. Pysähdy! -kampanjan tavoitteena on pysäyttää, havahduttaa ja kannustaa ihmisiä hakemaan apua ajoissa sekä oikeilta tahoilta.

– Kuten kappaleessakin lauletaan ”Suo mulle maja rauhaisa ja lasten joulupuu!” toivomme mekin poliisissa rauhallista ja sopuisaa joulua jokaiseen kotiin. Avun hakeminen ei ole häpeä, toteaa poliisipäällikkö Mika Heinilä.