Cheek astui esiin musiikkialan puolesta: ”Päättäjät eivät huomio”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Koronakriisi on aiheuttanut mittaamatonta vahinkoa musiikki-, tapahtuma- ja ravintola-aloille, joita Marinin hallitus ei ole tukenut kuin nimeksi koronakriisin aikana. Maanantaina musiikkiala kokosi voimansa yhteen ja aloitti näkyvän kampanjan tulevaisuutensa puolesta. Kampanjan toivotaan viimein herättävän Marinin hallituksen alan ahdinkoon.

Oikeusmusiikkiin-kampanjassa mukana olevien suosikkiartistien joukossa on myös harvakseltaan sosiaalisessa mediassa enää nykyisin näkyvä Jare ”Cheek” Tiihonen, jolla oli painavaa asiaa koko musiikkialan puolesta. Tähän mennessä ala on saanut hallituksen taholta vain tyhjiä juhlapuheita, ja nyt Tiihonen peräänkuulutti Twitterissä pääministeri Marinia mukaan keskusteluun.

– Mahtava huomata, että ryhmähenki rakentuu hädän hetkellä alan toimijoiden keskuudessa, mutta se kertoo omaa kieltään alan ahdingosta ja varsinkin siitä, että työttömäksi jääneet kokevat, että päättäjät eivät huomio heitä. Musiikkialan toimintaedellytykset ovat olleet pian vuoden pysähdyksissä. Etulinjan artistien tärkeiden puheenvuorojen myötä ministeri Annika Saarikko tiedostaa musiikkialan merkityksen. Nyt keskusteluun tarvitaan myös pääministeri Sanna Marin, Cheek kirjoitti.

– Musiikki-ala läpäisee koko yhteiskunnan ja tarvitaan poikkihallinnollista yhteistyötä alan elvyttämiseksi. Se, mitä priorisoidaan – oli sitten kyse pääministerin kannanotoista, läsnäolosta tai linjauksista, kertoo aina arvovalinnoista! Musiikki on työ yli 30 000 suomalaiselle, joista valtaosalla ei ole tietoa tulevasta. Olisiko nyt aika aloittaa rakentava keskustelu vai siirretäänkö musiikkialan raastava tilanne ja tulevaisuus edelleen asialistan häntäpäähän? Tiihonen jatkoi.

PMMP-yhtyeestä ja soolouraltaan tunnettu Paula Vesala jakoi niin ikään musiikkialan huolen, jota julkisuudessa ei ole kovin aktiivisesti käsitelty.

– Vuosi on ollut musakentälle ennennäkemättömän vaikea. Ollaan yritetty innovoida, järjestää superturvallisesti, nähdä tunnelin päässä valoa jotta voidaan sitä valoa antaa koko kansalle musiikin voimin jatkossakin. Musiikkikentällä työskentelee 30 000 ihmistä ja on tärkeää säilyttää alan toimintaedellytykset. Meilläkin on halu ja oikeus tehdä työtämme, Paula Vesala kirjoitti.

– Ensi vuonna haluamme päästä avaamaan oman alamme lisäksi turvallisesti koko yhteiskuntaa, kun menemme kohti parempia aikoja. Musiikkikenttä voi toimia siinä suunnannäyttäjänä, meitä kannattaa kuunnella ja meidän kanssa tehdä yhteistyötä. Haluamme pysyä hengissä jotta voimme olla voimavara koko yhteiskunnalle jatkossakin! Kiitämme kaikkia niitä päättäjiä jotka ovat meitä kuunnelleet. Tukia täytyy yhteistyössä kohdentaa väliinputoajille.