Tukes varoittaa: USB-latureissa on vakavia puutteita

Digi · Terhi Piiroinen

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) varoittaa Euroopan unionin ulkopuolelta ostetuista USB-latureista. Halpa on harvoin hyvä. Tukesin tietoon on tullut laturien aiheuttamia tapaturmia.

– USB-latureista on löytynyt valvonnassa vuodesta toiseen vakavia puutteita, jotka voivat aiheuttaa sähköiskun ja tulipalon vaaran. Puutteita on ollut etenkin verkkokaupoista ostetuissa tuotteissa. EU:n ulkopuolisesta verkkokaupasta ostat aina omalla vastuulla ja riskillä, Tukesista huomautetaan.

Ostettaessa halpoja tuotteita EU:n ulkopuolisista verkkokaupoista valmistajaa on vaikea jäljittää ja vastuu tuotteen aiheuttamista vahingoista jää ostajalle. Tukes on vuosina testauttanut kahden viime vuoden aikana yhteensä 126 USB-laturia. Niistä 105 on ollut puutteellisia, eli standardien vastaisia. Vakavia puutteita, jotka voivat aiheuttaa sähköiskun tai palonvaaran, on ollut 28 laturissa.