VR vähentää vuoroja – matkamäärät pudonneet 65 prosenttia

Matkailu · Terhi Piiroinen

Junamatkustaminen on vähentynyt koronaviruspandemian aikana 65 prosenttia. VR:n vuoroja vähennetään ensi vuoden alkupuolella vastaamaan paremmin kysyntää. Yhtiö kuitenkin lupaa, että kapasiteettia ja vuoroja nostetaan heti kysynnän kasvaessa.

– Koronarajoitukset ovat osuneet erityisen pahasti arkipäivien työmatkaliikenteeseen. Ennusteidemme mukaan sama kehitys jatkuu alkuvuonna pääkaupunkiseutua koskevien rajoitusten pidentämisen myötä. Reagoimme tilanteeseen vähentämällä junavuoroja etukäteen. Olemme kuitenkin valmiita tuomaan vuoroja takaisin kysynnän parantuessa jopa yhden päivän varoitusajalla, kertoo matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola.

Vuorojen vähennykset osuvat pääosin arkipäiville, maanantain ja torstain välille. Eniten kaukoliikenteen vuoroja vähennetään Helsingin ja Tampereen väliltä. Yhteysvälin tarjontaan tulee muutoksen myötä noin kahden tunnin välit aamuisin ja iltaisin maanantaista torstaihin. Lähijunat paikkaavat yhteysvälin vähennyksiä osittain. Muutokset astuvat voimaan 11. tammikuuta 2021.