Hauska idea: Kauppa tekee hävikkihedelmistä mehua myyntiin

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Kaupoissa myytäviin hedelmiin ja vihanneksiin saattaa tulla kolhuja käsittelyssä, osa taas ei mahdu vaadittuihin ulkonäköstandardeihin. Tällaiset syömäkelpoiset, mutta myyntiin kelpaamattomat hevi-tuotteet ovat erinomaista raaka-ainetta esimerkiksi mehuille. K-ryhmä tuo lokakuussa myyntiin mehun, mikä on puristettu hedelmä- ja vihannesosaston hävikkituotteista.

Ruokahävikki menee normaalisti roskiin. Imatralainen Thrsty aloittaa yhteistyön kauppaketjun kanssa ja puristaa hävikkihedelmistä, vihanneksista ja marjoista Hyvis-mehua. Mehua valmistetaan siitä syömäkelpoisesta hävikistä, jota kulloinkin on syntynyt, ja tästä syystä mehun sisältö vaihtelee mehuerästä riippuen.

Yksittäisen mehupullon tarkka sisältö selviää aina pullon tuoteselosteesta. Tuoremehun pullo on pantillinen. Suomessa vietetään parhaillaan Hävikkiviikkoa, jonka tarkoituksena on vähentää ympäristöä kuormittavaa ruokahävikkiä.

K-ryhmä