Vuoden sana on julkistettu – ei ole vaikea arvata mikä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen englanninkielen sanakirja Merriam-Webster julistaa vuosittain vuoden sanan. Vuoden 2020 sanaksi on julistettu termi, joka on tullut monille valitettavan tutuksi keväästä saakka.

Merriam-Websterin mukaan kuluneen vuoden sana on pandemic, eli maailmanlaajuiseksi levinnyttä kulkutautia tarkoittava pandemia. Sanaa haettiin Merriam-Websterin verkkosivuilta merkittävän usein ja huomattavasti enemmän, kuin vuonna 2019. Maailman terveysjärjestö WHO julisti koronaviruksen pandemiaksi 11. maaliskuuta, minkä myötä termiä haettiin jopa 115 806 prosenttia enemmän kuin samana päivänä edellisvuotena.

– Kyseessä ei ole todennäköisesti iso yllätys. Suurissa uutisissa on monesti mukana aiheeseen liittyvä tekninen termi. Tässä tapauksessa sana pandemia ei ole vain tekninen termi, vaan siitä on tullut yleinen sana. Tulemme todennäköisesti viittaamaan kyseisellä sanalla tätä ajanjaksoa tulevaisuudessa, Merriam-Websterin toimittaja Peter Sokolowski kuvaili Associated Press -uutistoimistolle.