Microsoft teki miljardien suurkaupat – osti Doom ja Fallout -peleistä tunnetun Bethesda-yhtiön

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Microsoft on tehnyt miljardien dollarien kaupat, joilla saattaa olla suuria vaikutuksia peliteollisuuteen. Yhtiö on ostanut ZeniMax Media -pelijätin, jonka alaisuuteen kuuluu muun muassa lukuisista menesnimikkeistä tunnettu Bethesda Sotftworks. Tapahtunutta on verrattu Disneyn Fox-jättikauppoihin.

Microsoftin kauppojen on paljastettu kustantaneen jopa 7,5 miljardia dollaria, eli noin 6,4 miljardia euroa. Bethesdan julkaisemiin peleihin lukeutuvat muun muassa Fallout, The Elder Scrolls, Doom ja Wolfenstein -pelisarjat. Kyseisen yhtiön lisäksi Microsoftin hallussa ovat nyt muun muassa ID Software, Arkane Studios ja Alpha Dog.

Toistaiseksi tiedossa ei ole, tullaanko esimerkiksi suosittujen Fallout ja Doom -sarjan pelejä julkaisemaan tulevaisuudessa yksinoikeudella Microsoftin Xbox-konsolille. Xbox on jo paljastanut lisäävänsä Bethesdan julkaisemat pelit Game Pass -palveluun. Se tarjoaa Xbox-pelaajille mahdollisuuden päästä käsiksi uusinkin peleihin kuukausimaksua vastaan.

Microsoftin kerrotaan The Verge -sivuston mukaan kunnioittavan Bethesdan suunnitelmia julkaista tulevat Deathloop ja Ghostwire: Tokyo -pelit yksinoikeudella Playstation 5 -konsolille. Yhtiön mukaan tulevat nimikkeet tullaan kuitenkin julkaisemaan ensisijaisesti Xboxille ja PC-tietokoneille, muiden konsoleiden julkaisujen ollessa tapauskohtaisia.