Räppäri Sana peilin edessä: ”Ensimmäinen vuosi, kun voin katsoa peiliin ja olla ylpeä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomiräppäri Sana, eli Sanna Rönnberg, on ajautui nuoruudessaan vuosien ajaksi alkoholismin kierteeseen, kunnes hän reilut viisi vuotta sitten myönsi alkoholiongelmansa ja päätti lopettaa kaikenlaisten päihteiden käytön. Viime viikkoina Sana on poseerannut odottamattoman rohkeissa kuvissa ja tehnyt monille tärkeitä ulostuloja.

Taannoin Seireeni-singlensä julkaissut Sana julkaisi vuodenvaihteen kunniaksi kuvapäivityksen, joka voi tuoda vertaistukea monille. Hän kertoo nyt käynnistyvän vuoden olevan ensimmäinen, jolloin hän voi katsoa peiliin ja olla ylpeä siitä mitä näkee.

– Koin viime vuonna isoja henkisiä muutoksia. En olisi ikinä uskonut, että tulisi päivä kun viihdyn ihoni alla, kun olen ylpeästi oma itseni. Aiemmin tuntui, että se ihminen peilissä en ollut minä, en tunnistanut enää itseäni. Masennus ja epävarmuus oli ajanut ylitseni. Katsoin peilikuvaani kuitenkin armollisesti ja totesin, että ollaan tässä yhdessä, kaikki menee hyvin. Se oli jotenkin helpottavaa – armollisuus lähensi mua itseni kanssa, Sana kirjoittaa.

– Uskon, että juurikin se oli avain tähän kaikkeen. Lopetin stressaamisen painostani ja ulkonäöstäni. Aloin voimaan hyvin uuden ruokavalion myötä, mikä sai itsevarmuuteni kasvamaan. Sain voimaa ja rohkeutta lähteä jopa huonosta suhteesta, ja ymmärsin ansaitsevani aidon rakkauden ja onnen. Ymmärsin, että minulla ja tunteillani on väliä. Vihdoin olen vapaa. Olen hyväksynyt itseni, olen sujut itseni ja kehoni kanssa, olen itsevarma, onnellinen ja energinen. Nyt tunnen olevani minä, räppäri jatkaa.

Parhaan ystävän kuolema vuonna 2016 vei Sanan ratkeamisen rajoille, mutta hän pysyi päätöksessään. Sana rohkaisee jokaista tarkastelemaan omaa ja lähipiirinsä päihteiden käyttöä. Jos joku läheinen asiasta mainitsee, ei se ole tuulesta temmattua. Raitistuminen vei Sanalta suuren kaveripiirin, mutta myöhemmin hän ymmärsi, etteivät ne ihmiset olleet hänen aitoja ystäviään.