Lemmikit saaneet myrkytysoireita Heinävedellä – koira jouduttiin lopettamaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisille on tehty ilmoituksia, joiden mukaan Heinävedellä Karvion alueella on kuluneen syksyn aikana todettu useissa koirissa ja yhdessä kissassa oireita, jotka viittaavat eläinlääkärin mukaan rotanmyrkkyyn. Yksi koira on jouduttu lopettamaan.

Muut eläimet ovat selvinneet myrkytyksistä lääkekuurin ansiosta. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes tiedotti hiljattain, että jyrjöiden torjumiseen tulisi käyttää nykyaikaisia menetelmiä. Jyrsijämyrkkyjen käytöstä on varoitettava naapureita, jotta he tietävät pitää lemmikkinsä kiinni myrkytyksen ajan. Tukes neuvoo ensisijaisesti käyttämään mekaanisia hiirenloukkuja.

Eläinten omistajien pihapiireissä ei ole käytetty rotanmyrkkyä, joten on syytä epäillä, että rotanmyrkkyä on tahallisesti laitettu kotieläinten saatavaksi. Poliisi kehottaa Heinäveden Karvion alueella kotieläinten omistajia tarkkaavaisuuteen. Poliisi pyytää havaintoja tai tietoja kyseiseen asiaan liittyen joko puhelimitse numeroon 0295415232 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.