Nyt se on varmaa! Joe Biden on Yhdysvaltojen seuraava presidentti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen nykyinen presidentti Donald Trump yritti kumota vaalitappionsa viimeiseen asti. Hän järjesti jopa faniensa mielenosoituksen Yhdysvaltojen kongressitaloon. Mielenilmaus yltyi vallankaappausta muistuttavaksi rynnäköksi. Neljä ihmistä menetti henkensä.

Nyt Yhdysvaltojen kongressi on vahvistanut Demokraattipuolueen ehdokas Joe Bidenin vaalivoiton. Hän voitti vaalit selkeällä äänienemmistöllä. Kongressi kävi läpi aakkosjärjestyksessä kaikkien osavaltioiden valitsijaäänet ja vahvisti ne virallisesti. Istunto kesti 14 tuntia.

Kongressin työpäivä oli ennennäkemätön. Yhdysvaltojen kongressiin on hyökätty viimeksi vuonna 1814. Tällöin asialla olivat Yhdysvaltojen kanssa sotaa käyvät brittisotilaat. Nyt demokraatti Joe Biden on virallisesti vahvistettu Yhdysvaltain seuraavaksi presidentiksi. Hän astuu virkaansa 20. tammikuuta, NBC News uutisoi. Donald Trumpin Twitter-tili on jäädytetty, mutta hän kommentoi tiedottajansa avulla ettei hyväksy vaalitulosta, mutta vallanvaihto tapahtuu tammikuun 20. päivänä hyvässä järjestyksessä.