Maksuhäiriömerkintöjä jo 392 200 suomalaisella – määrä kasvoi viime vuonna

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomen Asiakastiedon rekisterissä olevien maksuhäiriömerkinnällä varustettujen henkilöiden määrä on kasvanut vuodessa 5.500 henkilöllä eli 1,4 prosentilla. Vuoden 2020 lopussa maksuhäiriömerkintöjä oli yhteensä 392200 kuluttajalla

Koko vuonna 2020 uusia maksuhäiriöitä rekisteröitiin 273.000 henkilölle. Heistä 42.000:lle merkintä oli ensimmäinen. Talousongelmiin kannattaa hakea apua aikaisessa vaiheessa.

– Maksuhäiriöisten henkilöiden joukko on suurempi kuin koskaan ennen, mutta 2020 se kasvoi ehkä yllättävänkin vähän. Näyttää siltä, että suomalaiset ovat pääosin onnistuneet sopeuttamaan menojaan, jos tulot ovat olleet yllättävien lomautusten tai työttömyyden takia entistä epävarmempia” tiivistää mediakontakti Ville Kauppi Asiakastiedosta.