Talent Suomi alkaa taas – ensimmäisessä jaksossa erikoinen huutotaiteilija

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Talent Suomen uusi tuotantokausi alkaa MTV3-kanavalla sunnuntaina 7. helmikuuta kello 19:30 alkaen. Tuomaristossa esityksiä arvioivat jo viime kaudelta tutut Ernest Lawson, HP Parviainen, Krista Siegfrids ja Jorma Uotinen, joiden vaikeana tehtävänä on karsia esityksistä parhaimmat tuleviin semifinaaleihin ja suuren yleisön arvioitavaksi. Ohjelman juontaa Mikko Leppilampi.

Kuudessa ensimmäisessä jaksossa nähdään laaja kirjo erilaisia koe-esiintymisiä, joista yhteensä 24 etenee kolmeen suorana lähetyksenä nähtävään semifinaaliin. Kustakin semifinaalista yleisö äänestää Talent Suomen finaaliin kaksi esitystä ja tuomarit yhden. Finaalissa nähdään yhdeksän esitystä, jotka kilpailevat 30 000 euron pääpalkinnosta.

Ensimmäisessä jaksossa on surmanajajia, muusikoita, boffaajia ja sirkusesiintyjiä. Yksi mielenkiintoisimmista ohjelmanumeroista lienee huutotaitelija Ilkka Hautalan esitys. Opiskeluaikoinaan Ilkka tarvitsi tapaa purkaa painettaan ja ahdistustaan, joten hän päätti mennä metsään huutamaan. Opettajansa rohkaisulla Ilkka innostui tekemään taidehuutovideoita, joilla hän huusi asioista, mitkä ahdistivat ja harmittivat.

Ilkka harrastaa huutamista, koska haluaa ylittää sosiaalisen pelkotilan ja vapautua erilaisista ahdingon tunteista. Hän on puhe- ja draamataiteen opettaja, voice-over-esiintyjä, näyttelijä, stand up -koomikko, ja esittävän taiteen ja media-alan monitoimimies.