Metroon ilman housuja -päivä jouduttiin perumaan – syynä koronavirus

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eri puolilla maailmaa on järjestetty jo vuosien ajan tammikuinen tempaus, jossa ihmiset matkustavat metrossa ilman housuja. Tänä vuonna 12. tammikuuta järjestettäväksi suunniteltu tempaus on kuitenkin päätetty perua arvattavasta syystä.

No Pants Subway Ride -tapahtumaa järjestänyt Improv Everywhere -performanssiryhmä ilmoitti päättäneensä perua tämän vuoden housuttoman metropäivän. Päätöksen taustalla on koronapandemia. Improv Everywhere tosin lupaa järjestää vielä isomman skaalan tempauksia heti, kunhan se on jälleen turvallista.

Ensimmäinen ilman housuja metroon -päivä järjestettiin New Yorkissa vuonna 2002. Hämmästyttävä tempaus levisi lopulta maailmanlaajuiseksi ilmiöksi, ja ihmiset ovat matkustaneet alushousuisillaan metrossa muun muassa Lontoossa, Los Angelesissa, Pietarissa, Mexicossa ja Lissabonissa. Onpa tempausta pyritty järjestämään viime vuosina myös Helsinginkin metrossa.