Teini ajoi Kiteen keskustassa 124 km/h – alueella 40 km/h rajoitus

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi on ilmaissut jälleen huolensa nuorten kuljettajien piittaamattomuudesta. Erityisesti nuoret kuskit ovat kaahanneet järjettömillä ylinopeuksilla poliisin ratsiaan lukuisia kertoja viimeksi kuluneen vuoden aikana. Ylinopeutta on ollut useissa tapauksissa poikkeuksellisen paljon.

Niin kävi taannoin myös Kiteen keskustassa, jossa 17-vuotias poikkeusluvalla ajokorttinsa saanut teini huristeli menemään törkeää ylinopeutta. Poliisipartio mittasi teinipojan kuljettaman auton nopeudeksi peräti 124 kilometriä tunnissa. Alueella on 40 km/h -nopeusrajoitus.

Kaahailu tapahtui Kiteen keskustassa Kiteentiellä illalla kello 23:05. Poikaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Pojalle tehty puhalluskoe osoitti 0,45 promillea, mikä jäi alle rangaistavuuden rajan. Matkustajina autossa oli kolme muuta nuorta.