Alaston etsintäkuulutettu pelastettiin puusta – krokotiilien piirittämänä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Aseellisesta ryöstöstä epäilty etsintäkuulutettu mies on löytynyt hämmentävällä tavalla. Hänet pelastettiin alastomana puun oksalta, jonne hän oli jäänyt jumiin. Alapuolella olevassa vedessä ui runsaasti krokotiilejä.

Australian Canberrassa kalastamassa olleet Cam Faust ja Kev Joiner kuulivat sunnuntaina avunhuutoja asettaessaan veteen rapuansoja. Etsiessään huutojen lähdettä he löysivät mangrovepuun oksalla alasti istuneen Luke Voskresenskyn mudan, haavojen ja ötökänpuremien peittämänä. Mies selitti olleensa eksyksissä vuorokausien ajan, selviytyneensä etanoita syömällä ja käyttäneen vaatteitaan erilaisiin askareisiin pala kerrallaan.

Kalastajat suhtautuivat Voskresenskyyn epäilyksellä, mutta pelastivat hänet veneeseensä ja tarjosivat miehelle oluen. Voskresensky toimitettiin sairaalaan Darwinissa, jossa kävi ilmi että hänet oli etsintäkuulutettu. Mies on sittemmin vapautettu takuita vastaan odottamaan oikeudenkäyntiä, jossa häntä syytetään AP-uutistoimiston mukaan muun muassa aseellisesta ryöstöstä, pahoinpitelyistä, vapaudenriistosta ja varkaudesta.