Eläintarhan gorillat sairastuivat koronaan – ensimmäinen apinoilla todettu tartunta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka koronapandemia on jyllännyt ihmisten keskuudessa jo vuoden ajan, on toistaiseksi edelleen epäselvää kuinka moniin muihin lajeihin se voi tarttua. Nyt Yhdysvalloista on kantautunut tiettävästi ensimmäinen tapaus, jossa virus on tarttunut apinoihin.

Kalifornian San Diego Zoo Safari Park -eläintarhan kahdeksalla gorillalla on todettu koronaviruksen aiheuttama covid-19 -tauti. Eläintarhan uhanalaisilla läntisillä tasankomaagorilloilla on huomattu taudin oireita, kuten yskimistä. Eläimet eivät kuitenkaan vaikuta olevan vakavasti sairaita, ja niiden odotetaan toipuvan taudista.

Gorillojen uskotaan saaneen tartunnan eläintarhan työntekijöiltä, joka kantoi koronavirusta oireettomana. Kaikki viruksen saaneet gorillat ovat Reuters-uutistoimiston mukaan parhaillaan karanteenissa yhdessä. Koronavirusta on aikaisemminkin esiintynyt eläintarhojen eläimissä eri puolilla maailmaa, esimerkiksi tiikereissä sekä leijonissa New Yorkin Bronxin eläintarhassa ja Espanjan Barcelonan eläintarhassa asuvilla leijonilla.