Marko Hietala jättää Nightwish-yhtyeen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nightwish-yhtyeen pitkäaikainen basisti Marko Hietala on ilmoittanut jättävänsä yhtyeen ja vetäytyvänsä toistaiseksi julkisuudesta. Uutinen paljastettiin yhtyeen Facebook-sivulla julkaistussa tiedotteessa.

Julkaisussa Marko Hietala kertoo viime vuoden saaneen hänet pohtimaan monia asioita, minkä myötä hän ymmärsi tarvitsevansa uusia syitä ja inspiraatiota musiikille. Päätökseen vaikutti muun muassa muuttuneen musiikkiteollisuuden kiireellisyys ja se, että tuotot jaetaan epäreilusti. Eropäätöksen taustalla on myös Hietalan krooninen masennus.

Marko Hietala kertoo toivovansa, että saisi olla rauhassa vuoden 2021 ajan, eivätkä media, yhtyeet ja musiikkiprojektit olisi häneen yhteydessä. Muusikon mukaan hän saattaa palata musiikin pariin vuonna 2022 uusien kuvioiden merkeissä. Hietala painottaa, ettei eropäätös johdu Tuomas Holopaisesta tai muista Nightwishin jäsenistä.

Nightwish tiedotti yhtyeen ilmoittavan myöhemmin, kuka Marko Hietalaa tulee korvaamaan Nightwishin tulevilla kiertueilla. Pitkän linjan heavy-muusikkona jo ennestään tunnettu Hietala liittyi suositun suomalaisyhtyeen riveihin vuonna 2001. Nightwishin lisäksi 54-vuotias Hietala tunnetaan muun muassa Tarot, Raskasta joulua ja Northern Kings -kokoonpanoista.