Poliisilta kuva lumen peittämästä autosta: ”Toiveena on, että yksikään igluauto ei liikkeelle lähtisi”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suomessa on satanut alkuviikon aikana reilusti lunta. Auto tulee puhdistaa ennen liikkeelle lähtöä huolellisesti ja kauttaaltaan. Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on julkaissut kuvan lumen peittämästä mersusta, jonka tuulilasiin on puhdistettu ainoastaan pieni tiirailuaukko.

– Kuten kuvasta näkyy, kuljettajan kohdalle tehty ”kurkistusluukku” ei takaa turvallista näkyvyyttä esimerkiksi suojatietä lähestyvälle jalankulkijalle, muistuttaa kuvan tänään Tuomarilassa napannut ylikonstaapelimme, Facebookissa kirjoitetaan.

Kuvaa kommentoineet ovat kertoneet nähneensä samankaltaisia ajoneuvoja liikenteessä. Eräs nainen kertoo, että näki muutama vuosi sitten, kuinka Espoon Tapiolassa työskennellyt poliisi ohjasi jokaisen igluauton tien sivuun. Kuljettajille ojennettiin sakkolappu ja käskettiin putsaamaan ajoneuvonsa ennen liikkeelle lähtemistä.