Airbnb perui kaikki varaukset Washingtonissa Joe Bidenin virkaanastujaispäivänä

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Airbnb on peruuttanut kaikki majoituspaikkojen varaukset Yhdysvaltojen pääkaupungin, Washington D.C.:n metropolialueella 18.-24. tammikuuta. Kyseessä on viikko, jolloin maan seuraava presidentti Joe Biden astuu virkaan.

Päätöksen taustalla on Yhdysvaltojen viranomaisten kehotus olla matkustamatta Washingtoniin virkaanastujaispäivän tienoilla. Kaikki maksetut varaukset tullaan hyvittämään asiakkaille. Airbnb ei ole paljastanut kuinka paljon varauksia peruttiin, mutta AP-uutistoimiston mukaan majoituspalvelun kautta vuokrattavana on ollut yli 300 kohdetta Washington D.C.:n alueella.

Airbnb ilmoitti ennen tuoretta päätöstään tutkivansa kaikki alueen varaukset ja kieltävänsä ne asiakkailta, joilla on yhteyksiä viharyhmiin tai väkivaltaan. Yhtiö kertoo olevansa tietoinen raporteista, joiden mukaan aseistetut ryhmät ovat pyrkimässä matkustamaan Yhdysvaltojen pääkaupunkiin häiritäkseen Bidenin virkaanastujaisia.