Aseen esittely johti kotietsintään Keminmaalla – ampuma-aserikos voi koitua kohtalokkaaksi

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lapin poliisi sai taannoin tietoonsa, että 28-vuotias henkilö esitteli käsiasetta Keminmaalla. Lisäksi hän oli yrittänyt kaupitella muita aseita avoimesti. Poliisi sai tietoonsa henkilön kotiosoitteen.

Viranomaiset suorittivat henkilön asuntoon kotietsinnän. Asunnosta löytyi kyseinen käsiase, joka paljastui lopulta deaktivoiduksi. Asunnossa oli lisäksi toisen henkilön omistamia aseita lukollisessa asekaapissa.

– Poliisi otti aseet haltuun ja suorittaa asiassa ampuma-aselain mukaisen tutkinnan. Kannattaa muistaa, että yleisillä paikoilla tai muualla aseen ihmisille esittely voi johtaa poliisin asetta hallussapitävään henkilöön kohdistuvaan voimankäyttöön, Lapin poliisilaitokselta muistutetaan.