Lentoasemien matkustajien määrä laski 75 prosentilla Suomessa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Koronapandemia on kurittanut matkailu-, ravintola- ja kulttuurialaa. Finavia on nyt julkaissut viime vuoden tilastot Suomen lentokenttien matkustajamääristä. Lentoasemat hiljenivät vuonna 2020.

− Vuosi 2020 alkoi lentomatkailussa normaaliin tapaan hyvinkin vilkkaana. Tammi-helmikuussa näimme matkailijoiden määrissä vielä kahden prosentin nousua. Maaliskuussa maailmanlaajuinen koronapandemia keskeytti lentomatkustuksen kasvun ja matkustusmäärät romahtivat. Vuoden mittaan kävi selväksi, että tilanne ei tule muuttumaan kovin nopeasti, kertoo Finavian myynnistä ja reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori.

Lentoasemilla oli vuoden 2020 aikana yhteensä 6 400 583 matkustajaa, mikä on lähes 20 miljoonaa edellisvuotta vähemmän. Määrä laski 75 prosenttia verrattuna vuoteen 2019. Matkustajamäärä Helsinki-Vantaalla putosi edellisvuodesta yhteensä 77 prosenttia. Lentoaseman viime vuosien nopean kasvun mahdollistanut kansainvälinen vaihtomatkustus laski 80 prosenttia.