Olympiakultamitalistille syyte kongressitaloon tunkeutumisesta – somekuva paljasti

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joukko Yhdysvaltojen väistyvän presidentin, Donald Trumpin kannattajia mellakoi ja valtasi Capitol-kongressitalon maan pääkaupungissa tammikuun alussa. Kahdesti kultaa olympialaisissa voittaneen yhdysvaltalaisen vapaauimari Klete Kellerin on paljastettu olleen mukana mellakoissa.

Klete Kellerin paljastuminen kongressitalon valtaukseen paljastui verkossa levinneeltä videolta, jossa hänet nähtiin Yhdysvaltojen olympiajoukkueen takissa. Hän on sittemmin saanut syytteet muun muassa laittomasta tunkeutumisesta ja häiriökäyttäytymisestä kongressin alueella ja virkavallan vastustamisesta. CNN-uutissivuston mukaan tiedossa ei ole, onko Keller pidätetty.

38-vuotias Klete Keller sai kultamitalin 4×200 m vapaauinnissa Ateenan olympialaisissa vuonna 2004 ja Pekingissä vuonna 2008. Hän on voittanut kultaa myös lukuisissa MM-kilpailuissa. Urheilu-uransa jälkeen kiinteistövälittäjänä työskennellyt Keller on poistanut kaikki sosiaalisen median tilinsä kohun myötä.