TIkTok tehosti nuorimpien turvatoimia – rajoittaa kommentointia ja jakamista

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lyhyiden videoiden jakamiseen tarkoitettu TikTok-sovellus on saavuttanut valtavan suosion etenkin nuorten keskuudessa. Nyt somealusta on tehostanut alaikästen käyttäjiensä turvallisuutta.

13-15 -vuotiaiden TikTok-käyttäjien profiilit näkyvät jatkossa oletusasetuksena vain niille muille käyttäjille, jotka he ovat lisänneet kavereikseen. Lisäksi 13-15 -vuotiaiden käyttäjien videoita voivat kommentoida vain heidän kaverinsa, vaikka sisältö olisikin näkyvissä kaikille. Heidän videoitaan ei voi myöskään enää jakaa uudelleen toisen käyttäjän toimesta.

TikTok myös estää kokonaan alle 16-vuotiaiden videoiden lataamisen omalle laitteelle. 16-17 -vuotiaiden tapauksessa lataaminen on estetty oletusasetuksena, mutta käyttäjät voivat itse tehdä videoistaan ladattavia asetuksia muuttamalla.

TikTok on jo aikaisemmin esimerkiksi estänyt yksityisviestien lähettämisen alle 16-vuotiaille käyttäjille kokonaan. Lisäksi viime vuonna vanhemmille tarjottiin mahdollisuus rajoittaa lastensa tilien ominaisuuksia ja tehostaa heidän turvallisuuttaan etänä omalta laitteelta käsin.