Renny Harlin kiinnitetty Komisario Palmu -elokuvan ohjaajaksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mika Waltarin luoma rikospoliisi komisario Palmu on tekemässä paluun valkokankaalle. Uuden Palmu -elokuvan ohjaajaksi on kiinnitetty kansainvälisistä töistään tunnettu Renny Harlin. Uutinen paljastettiin hahmon oikeudet hankkineen tuotantoyhtiö Solar Filmsin tiedotteessa.

Renny Harlinin kerrotaan työstävän Komisario Palmun käsikirjoitusta yhdessä kirjailija ja teatteriohjaaja Joel Elstelän kanssa. Elstelä on Mika Waltarin tyttärenpoika ja kirjailijan perikunnan edustaja. Harlinin mukaan hän on haavaillut Palmu-elokuvan ohjaamisesta pidemmän aikaa.

– Kuten miljoona suomalaista, minäkin kasvoin Matti Kassilan Komisario Palmu -elokuvia katsoen ja ihaillen. Niiden värikkäät henkilöhahmot, jännitys ja huumori Mika Waltarin mestarillisten romaanien pohjalta tuotiin eteemme upean visuaalisesti, aivan vanhan Hollywoodin parhaiden elokuvien tyyliin, Harlin kuvailee.

Toistaiseksi tiedossa ei ole, ketä vuonna 2023 ensi-iltansa saavaksi suunnitellun Komisario Palmu -elokuvan päärooleissa tullaan näkemään. Mika Waltarin ennenjulkaisemattomaan käsikirjoitukseen pohjautuvassa elokuvassa Palmu saa tutkittavakseen Saksaan kytkeytyvän kiinteistömiljonäärin murhan kaivopuistossa. Helsinkiläinen rikosetsivä on aikaisemmin seikkaillut valkokankaalla Matti Kassilan ohjaamassa neljässä Komisario Palmu -elokuvassa vuosina 1960-1969.