Norjaan ainutlaatuinen museo – vierailijat pääsevät katselemaan ohi uivia valaita

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Norjan pohjoisimmalle saarelle, Andøyalle ollaan avaamassa ainutlaatuista nähtävyyttä. The Whale -museo tarjoaa ihmisille tilaisuuden päästä tutustumaan merten elämään ja katselemaan meressä uivia valaita.

The Whalen perinteisemmällä museopuolella vierailijat pääsevät tutustumaan valasaiheisiin näyttelyesineisiin. Museossa on kuitenkin myös näyttäviä näköalapaikkoja, joista avautuvat näkymät Norjanmerelle. Alueen kanjonimaisen muodon ansiosta museosta käsin voidaan tarkkailla lähietäisyydelttä muun muassa pallopää- ja lahtivalaita sekä kaskelotteja ja talvisin miekkavalaita sekä ryhävalaita.

Valasteemaa on hyödynnetty paitsi museon nimessä, myös sen muotoilussa. Museon ulkomuodon inspiraationa on nimittäin toiminut merestä nouseva valas. Travel and Leisure -sivuston mukaan museo oli määrä avata vuonna 2022, mutta Andøyalta löydettyjen viikinkiajan muinaisjäänteiden löytymisen vuoksi avaamista tullaan siirtämään vuoteen 2023.