Jalkapallomaalivahti rikkoi ennätyksen – potkaisi maalin 96 metrin päästä

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Englannin jalkapallon kakkosliigassa todistettiin 19. tammikuuta huikeaa hetkeä. Newport Countyn maalivahti Tom King rikkoi maailmanennätyksen näyttävän maalinsa ansiosta.

Maali nähtiin Newport Countyn ja Cheltenham Townin välisessä ottelussa avausjakson 12. minuutin aikana. Tom King potkaisi pallon omalta maalialueeltaan, jolloin se lensi tuulen avustamana vastapuolen maaliin Cheltenhamin maalivahti Joshua Griffithsin ohi. Matkaa pallolle kertyi 96,01 metriä.

Guinness World Records on sittemmin vahvistanut Tom Kingin rikkoneen pisimmän matkan päästä jalkapallo-ottelun aikana tehdyn maalin ennätyksen. Aikaisemman ennätyksen rikkoi Stoke Cityn maalivahti Asmir Begovic 91,9 metrin päästä tehdyllä maalilla vuonna 2013.