Tiesitkö iPhonen toimivan skannerina? Kätevä niksi hämmästyttää

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monista älypuhelimista löytyy useita ominaisuuksia, joista niiden käyttäjillä ei ole välttämättä hajuakaan. Nyt monet iPhone-käyttäjät ovat hämmästyneet kuultuaan puhelimen toimivan helppokäyttöisen ominaisuuden ansiosta myös skannerina.

iPhonen skannausominaisuus on kätketty Muistiinpanot-sovellukseen. Käyttäjän tarvitsee vain avata Muistiinpanot, luoda muistiinpano, painaa näytön alaosan pientä kameraikonia ja valita esiin ilmestyvästä valikosta Skannaa dokumentteja -kohta. Asiakirjan skannaaminen tapahtuu tämän jälkeen käytännössä samaan tapaan kuin valokuvan ottaminen.

Asiakirjat voi halutessaan skannata kohteet mustavalkoisina, ja käyttäjä voi myös säädellä skannattavan alueen kokoa. Skannattua asiakirjaa voi esimerkiksi muokata, siirtää toiseen sovellukseen tai lähettää toiselle käyttäjälle.

Skannausominaisuus on löytynyt Applen iPhone ja iPad-laitteista vuodesta 2017 lähtien iOS 11 -käyttöjärkestelmän julkaisun myötä. Moni on kuitenkin löytänyt sen vasta hiljattain ominaisuutta esittelevien somejulkaisujen ansiosta.