Kirvesmurhista syytetyn naisen koti myyntiin – uskaltaako joku muuttaa?

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen rikoshistorian tunnetuimpiin hahmoihin lukeutuvaa Lizzie Bordenia syytettiin 1800-luvun lopulla isänsä ja äitipuolensa kirvesmurhista. Hänet kuitenkin todettiin oikeudessa syyttömäksi, eivätkä murhat koskaan ratkenneet.

Nyt kirvesmurhien tapahtumapaikkana vuonan 1892 toiminut talo on asetettu myyntiin. Massachusettsin osavaltion karmivimmaksi matkakohteeksi kuvailtu, Fall Riverissä sijaitseva talo on myynnissä kahden miljoonan dollarin hintaan. CBS-uutissivuston mukaan kiinteistövälittäjä kuvailee kyseessä olevan uskomaton tilaisuus omistaa ja pyörittää yhtä Uuden-Englannin suosituimmista turistikohteista.

Lizzie Borden -talo on toiminut vuosien ajan aamiaismajoituspaikkana ja museona. Lizzie Bordenin tapaus jäi elämään vuosikymmenien ajan amerikkalaiseen populaarikulttuuriin ja se on toiminut inspiraationa lukuisille elokuville ja tv-sarjoille, kuten The Lizzie Borden Chronicles -sarjalle ja Chloe Sevignyn tähdittämälle Lizzie-elokuvalle.