Trainspotting-ohjaajalta Sex Pistolsista kertova televisiosarja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Punkista aikoinaan valtavirtaa tehneen ja pahennusta herättäneen Sex Pistols -yhtyeen tarina on kääntymässä televisiosarjaksi. Yhtyeen nousua ja Iso-Britannian yhteiskunnan myllerryksiä 1970-luvulla seuraavan Pistols-minisarjan ohjaa muun muassa Trainspotting-elokuvista tunnettu Danny Boyle. Sarja perustuu Sex Pistols -kitaristi Steve Jonesin Lonely Boy -elämänkertaan.

– Kuvittele murtautuvasi The Crownin ja Downtown Abbeyn maailmaan kavereidesi kanssa ja huutavasi kaikella raivolla kaikkea sitä kaikkea kohtaan, mitä ne edustavat. Tämä oli hetki, jolloin brittiläinen yhteiskunta ja kulttuuri muuttuivat ikuisiksi ajoiksi, Danny Boyle kuvaili Variety-lehden mukaan.

Pistol-sarjan rooleissa tullaan näkemään muun muassa punk-ikoni Jordania esittävä Game of Thrones -tähti Maisie Williams. Itse Sex Pistolseja näyttelevät Toby Wallace, Anson Boon, Louis Partridge, Jacob Slater ja Fabien Frankel. Yhdysvaltalaisen FX-kanavan kuusiosaisen minisarjan kuvausten on määrä alkaa maaliskuussa.